2011. szeptember 14., szerda

Hálószoba

A legegyszerűbb válasz, hogy mi kell egy hálószobába:
ÁGY!
Ez így van, de nem mindegy hogy milyen:) 
Kárpitozott, ágyneműtartós, amiben nem sok cég változtatja a matrac választékot, hanem egy alap matracot tesz bele? (kivétel ez alól a Cardo).

Vagy kertes ágyat , magunk által kiválasztott matraccal, amihez általában nincs ágyneműtartó?

A keretes ágyaknál mostanában igyekeznek megoldani az ágyneműtartó kérdést is, több- kevesebb sikerrel.
Hilton 180 jobbos hálószoba Az Omerta cég által gyártott Hilton hálószoba bútornál például az ágy fejrésze lehajtható, így egy picike ágyneműtartós részt nyerünk ugyan, de figyeljünk oda, hogy a kispárnát véletlenül se először tegyük el, mert soha többé nem látjuk :)
 MANDAL Ágykeret tárolóval 79.990 FtErre az Ikea katalógusában találtam rá, a Mandal családból. Egyszerű forma, az ágy alatt tárolóval, saját egyénileg kiválasztható matraccal. Szép, finom kidolgozás, egyszerűség. A kérdés csupán az, hogy mekkora az ágyneműtartó része? (a magasságát nem tenném túl nagyra, a téli dunyha tuti nem fér el benne)

Lakberendezési alap ötletek

Néha alap dolgokra nem figyelünk oda., mikor egy szobát szeretnénk berendezni. Persze sokkal egyszerűbb a dolgunk, ha az adott helyiség minden kívánalmunknak megfelelő, de ez ritkán van így. Tehát amikre oda kell figyelni:

1.: mire akarjuk használni a szobát?
2.: mekkora az a szoba?
3.: sötét vagy világos szobáról van szó?

Ezek a legfontosabb kérdések, amiket fel szoktam tenni magamnak, mikor egy új helyiségbe lépek, és azt be- vagy át kell rendezni :)

Ha pici, sötét szobáról van szó, a legtermészetesebb, ha a világos színekkel játszunk, lehetőleg a legkevesebb bútort tesszük a helyiségbe.

   Ez egy átlagos méretű kis szoba, a mérete kb. 4,5 x  2,6 m lehet.
Amennyiben hálószobának használjuk, és van rá lehetőség, hogy csak annak, akkor a következő kérdésekkel kell szembe néznünk:
1.: mekkora ágyat szeretnénk?
2.: éjjeliszekrényre lesz -e szükség?
A fehérneműs komódot alapjáraton ebbe a helyiségbe szoktuk betervezni:) Tehát, amit ebbe a szoba el kell tenni: 1 ágy, 1 komód.
Igen, ez így elég puritánul hangzik, de figyelem! A színek, formák, anyagok megfelelő kiválasztása elképesztő eredményeket fog hozni! :)